Jan van den Adel (DSI) over keuze voor Fresh Dynamics:

"Microsoft-software aangevuld met AGF-specifieke functionaliteiten"

Tholen - Met de start van Direct Source International ging Jan van den Adel op zoek naar een automatiseringspartner. "Ik ben altijd bovengemiddeld geïnteresseerd geweest in IT. Vanuit mijn tijd dat ik bij Hagé werkte, ken ik Henk van Laar en Gert Geurtsen al. Ik wist dat ze met Fresh Dynamics waren gestart en het leek me voor beiden een mooie gelegenheid om een nieuwe start te maken. Ik moet toegeven dat het voor ons een beetje een gok was, maar achteraf zijn we erg blij met deze keuze."
 
Fresh Dynamics is een gecertificeerd Microsoft-partner. Vanaf eind 2008 is Fresh Dynamics begonnen met de introductie van Microsoft Dynamics AX (ook bekend als Axapta). Aan deze standaard functionaliteit heeft Fresh Dynamics branchespecifieke functionaliteiten toegevoegd, onder meer voor de AGF-sector. De functionaliteit ondersteunt alle bedrijfsprocessen vanaf de teler tot aan de retailer. De klanten betalen op licentiebasis per gebruiker.
 
"Microsoft heeft een standaardpakket en zoekt in iedere branche partners, die het branchespecifieke gedeelte finetunen", legt Jan van den Adel uit. "Voor ons was dat een ideale combinatie. Met Microsoft hebben we de beschikking over een ijzersterk pakket waarbij jaarlijks fors wordt geïnvesteerd in het doorontwikkelen en optimaliseren van het programma. Dit standaardprogramma is al perfect en de door Fresh Dynamics ontwikkelde add-on is volledig toegesneden op de AGF-branche. Met dergelijke bestaande pakketten is het in mijn optiek niet meer van deze tijd om zelf een pakket te gaan bouwen."
 
Modulair
"Het pakket is erg gebruiksvriendelijk. Een voordeel is dat je al veel herkent vanuit de bestaande Windows-pakketten. Het pakket is modulair opgebouwd. We zijn gestart met een basispakket en hebben stap voor stap andere modules toegevoegd. Toen we hier in Strijen zijn gestart, begonnen we met niks en ik heb er alle lof voor dat het allemaal zo snel draaide. Als je het goed voorbereidt, is het gewoon een kwestie van tikken. Zo hebben wij nooit problemen met het voorraadbeheer gehad. Een voordeel is dat de mensen van Fresh Dynamics de branche kennen. Het zijn gewoon harde werkers, die snappen dat je in de AGF-sector buiten de reguliere werktijden ook beschikbaar moet zijn voor vragen."
 
Jan kan het automatiseringspakket dan ook warm aanbevelen bij concullega's. "Hoe meer gebruikers, hoe beter je een optimaal pakket kunt ontwikkelen. Vanwege onze keuze om te focussen op  druiven, citrus en ananas als specialisme, hebben we te maken met een ander proces dan bedrijven die van paprika's tot pitahaya's moeten verwerken.  Voor ons is het erg belangrijk om veel informatie gemakkelijk te benaderen. Met dit pakket tover je binnen 'no time' informatie over certificeringen, voedselveiligheid en traceability op je scherm."

 


Lepelfruit kiest voor Microsoft Dynamics AX en Fresh Dynamics

Lepelfruit heeft voor het ondersteunen van haar bedrijfsprocessen gekozen voor het ERP-pakket Microsoft Dynamics AX met als implementatiepartner Fresh Dynamics B.V. 

Voor Dirk-Jan Polak van Lepelfruit waren hierbij de belangrijkste beweegredenen:
  • Volledige integratie van inkoop-, verkoop-, voorraad-, productie- en financiële administratie
  • Traceability van artikelen (voor inkoop- , productie- en verkoopproces)
  • Kwaliteitsmanagement (gebruik voedselveiligheidssystemen zoals BRC maar ook HACCP) 
  • Gebruik add-on van Fresh Dynamics met o.a. controle op houdbaarheid van artikelen (THT) en emballage administratie
  • Voortgaande ontwikkelingen in de add-on door Fresh Dynamics waar Lepelfruit alleen maar baat bij heeft.
En 'last but not least' de click tussen Dirk-Jan en de oprichters van Fresh Dynamics Henk van Laar en Gert Geurtsen. Vanaf het begin was er een stuk onderling vertrouwen wat vooral ook gevoed werd door de kennis van de AGF-branche binnen Fresh Dynamics.